Pitkät perinteet

Scandi Yachts on Suomen länsirannikolla Uudessakaarlepyyssä sijaitseva veneveistämö. Alue on maailmankuulu veneenrakennusperinteistään. Taitava käsityö ja pitkälle kehitetty infrastruktuuri yhdistyy alueen yrittäjähenkeen. Pohjanmaalla on elänyt ja toiminut veneenrakentajia useammassa sukupolvessa ja tämä heijastuu siihen intohimoon, jonka veneenrakentajamme tuntevat käsityötään kohtaan. Suomen veneteollisuus tunnetaan hyvin tehdyistä ja korkealuokkaisista veneistään. Tarjoamme henkilökohtaista asiakaspalvelua kaikissa veneen rakennusvaiheissa.

Nils Luoma ym. perustivat yrityksen 1979 lopussa vastatakseen erikoissuunniteltujen One-off cruising purjeveneiden kysyntään. Luoma on veneenrakennusalan veteraani, joka vankalla tiedollaan, suurella vene-elämäkokemuksellaan sekä korkeilla laatuvaatimuksillaan on luonut perustan yritykselle, johon edelleen voi luottaa.  Nykyään Östen Karlsson perheineen omistaa veistämön. Vuonna 2008 tapahtuneen omistajanvaihdoksen yhteydessä nimi muutettiin ja yrityksestä tuli Scandi Yatchs.  

Erikoisalamme

Kilpakonseptin ansiosta Scandi Yachts on ollut paras Skandinaviassa, kun on kyse High Tech materiaalin ja rakennusmenetelmien käytöstä. Olemme rakentaneet useita tunnettuja veneitä esimerkiksi Big Foot (Ruotsi), Fram VIII silloiselle Norjan Kruunuprinssi Haraldille, Rauma-Repola (Suomi) ja Deerfoot kisaveneitä (USA). Useimmat veneet ovat yksityisasiakkaiden ostamia.

Tällä hetkellä Business-to-Business tuotanto on etusijalla toiminnassamme. Suoritamme alihankintatöitä kotimaisille veneveistämöille ja meitä pidetään Suomen suurimpana alipaineinjektiolla tehtävien 37–46-jalkaisten moottorivenerunkojen valmistajana. Tähän päivään asti olemme valmistaneet menetelmällä yli 280 runkoa emmekä tule palaamaan vanhoihin laminointimenetelmiin.

Valmistamme myös muotteja muille vene- ja kuljetusalan yrityksille. Muottimme on tehty suurella ammattitaidolla. Erikoisuutenamme on, että teemme sileän pinnan tappiin emmekä muottiin ja tämän ansiosta muottien elinikä pitenee ja lopputuotteen pinnan viimeistelyaste on erittäin korkeaa laatua.

Suoritamme myös peruskunnostuksia, maalausta ja vakuutuskorjauksia.

Voimme toteuttaa unelmiesi veneen

Haluatko räätälöidyn, erikoissuunnitellun ja yksilöllisen veneen?

Älä epäröi, vaan ota yhteyttä meihin. Yhdessä voimme jatkaa suunnittelua juuri sinun veneunelmasi toteuttamiseksi! Pitkä kokemuksemme One-off veneiden rakentamisesta on antanut meille hyvän valmiuden ja kyvyn kuunnella asiakkaita. Yhdessä asiakkaan kanssa voimme sopeuttaa ja toteuttaa toiveita ja tarpeita turvallisuudesta ja muista vaatimuksista tinkimättä. Olemme joustavia materiaalien, sisustusratkaisujen ja varustuksen valinnassa.

The Scandi Concept

The Scandi Concept on purjevenemalli kansisalongilla. Erikoista kansisalongissa on, että näkyvyys sieltä ja myös ohjaushytistä on 360°, mikä on erittäin suuri etu purjehdittaessa. Kun veneessä lisäksi on kaikki mukavuudet, siellä voi asua pitkiä jaksoja

Scandi 42 lanseerattiin Uiva venemessuilla Helsingissä 13-16.8.2020.