Meistä

Scandi Yachts on Suomen länsirannikolla Uudessakaarlepyyssä sijaitseva veneveistämö. Alue on maailmankuulu veneenrakennusperinteistään

Valmistamme muotteja muille suomalaisille moottori- ja purjeveneveistämöille, jotka vaativat toiminnallisia ratkaisuja ja korkea laatua.

 

Suoritamme myös peruskunnostuksia, maalausta ja vakuutuskorjauksia.

Taitava käsityö ja pitkälle kehitetty infrastruktuuri yhdistyy alueen yrittäjähenkeen

Pohjanmaalla on elänyt ja toiminut veneenrakentajia useammassa sukupolvessa ja tämä heijastuu siihen intohimoon, jonka veneenrakentajamme tuntevat käsityötään kohtaan. Suomen veneteollisuus tunnetaan hyvin tehdyistä ja korkealuokkaisista veneistään. Tarjoamme henkilökohtaista asiakaspalvelua kaikissa veneen rakennusvaiheissa.

 

Nils Luoma ym. perustivat yrityksen 1979 lopussa vastatakseen erikoissuunniteltujen one-off cruising purjeveneiden kysyntään. Luoma on veneenrakennusalan veteraani, joka vankalla tiedollaan, pitkällä vene-elämäkokemuksellaan sekä korkeilla laatuvaatimuksillaan on luonut perustan yritykselle, johon edelleen voi luottaa. Nykyään Östen Karlsson perheineen omistaa veistämön. Vuonna 2008 tapahtuneen omistajanvaihdoksen yhteydessä nimi muutettiin ja yrityksestä tuli Scandi Yachts.

Alipaineinjektio

Käytämme nykyaikaisia ja innovatiivisia tuotantomenetelmiä. Olemme Suomen suurin alipaineinjektiolla tehtävien 37-46 jalkaisten moottorivenerunkojen valmistaja.

 

Erikoisuutenamme on, että teemme sileän pinnan tappiin emmekä muottiin ja tämän ansiosta muottien elinikä pitenee ja lopputuotteen pinnan viimeistelyaste on erittäin korkeaa laatua.

Mikä on alipaineinjektio?

Alipaineinjektio on valmistusmenetelmä, jota olemme käyttäneet Scandi Yachtsilla jo 2000-luvun alusta lähtien. Käytämme sitä kaikissa valmistamissamme rungoissa, kansissa ja muissa lasikuituyksityiskohdissa. Menetelmä on suljettu valmistusprosessi. Lasikuitumatot asetetaan kuivina muotille, muovikalvo astetetaan päälle ja tyhjiöpumpulla saadaan alipaine, joka imee ulos ilman, niin että hartsi voidaan imeä lasikuitujen väliin.

 

Toivotteena on laminaatti, joka sisältää mahdollisimman vähän harstia ja mahdollisimman paljon kuitua. Veneenrakentajan työolosuhteet paranevat huomattavasti, koska tässa suljetussa prosessissa ei altistuta liuotinaineille. Injektio, jota myös kutsutaan infuusiolaminoinniksi (core infusion) on vähän vanhempia menetelmiä kalliimpi, mutta ympäristövaikutukset ovat huomattavasti pienemmät sekä rakentajalle että asiakkaalle. Kaikki tämä vastaa pyrkimyksiämme kestävään tuotantoon.

Alipaineinjektion edut:

  • 20 % vahvempi ja 30 % kevyempi runko, koska kuitusisältö on suurempi verrattuna volyymiin
  • Hyvät mekaaniset ominaisuudet
  • Suuri jäykkyys ja erittäin vahva runko, joka täyttää korkeat kestävyysvaatimukset
  • Pienempi materiaalimenekki verrattuna perinteiseen laminiontiin käsin tai ruiskuttamalla
  • Puhtaampi työympäristö työntekijälle, koska prosessin aikana ei altistusta liuotinaineille ja, helpompi puhdistaa työkalut
  • Mahdollistaa suurten osien laminoinnin kerralla
  • Samaa muottia voidaan käyttää monta kertaa samalla tuloksella
  • Asiakas säästää polttoainekustannuksissa
  • Rungosta tulee ääni- ja lämpöeristetty, mikä antaa paremmat ajo- ja asuinmukavuudet

Katso infuusiovideomme täältä.

Kiitämme Rolf Sjöskogia videosta.

VOIMME TOTEUTTAA UNELMIESI