Scandi Yachts

Vi är specialiserade på one-off båtar, och tillverkar formar och skrov till båtvarv. Vi utför även reparationsarbete till försäkringsbolag.
Vi tillverkar även skräddarsydda segel- och motobåtar i stolekar från 40 fot upptill 60-70 fot.

Skrovtillverkning

Vi är specialiserade på underleverantörsarbete i form av skrovinjiceringar, formar, pluggar och prototyper för andra motorbåts- och segelbåtsvarv.

Pluggar – vi färdigställer pluggar som används till att bygga formen till båtar. Vår specialitet är att göra den blanka ytan i pluggen och inte i formen. Pluggarna byggs traditionellt i trä.

Monteringsjiggar – tillverkas i aluminium för snabb montering av detaljer (?)

Några exempel av båtmodeller som vi gjort formar till: 

Finngulf 43 däck
Yamarin 76 DC, skrov och däck
Targa 27, 35, 37, 42, 44
Aquador 28
Grandezza 33, däck och tak form
Grandezza 37, skrov form

Vakuuminjicering

Vi har specialiserat oss på vakuuminjicering av harts, där injeceringen sker i slutet system och är miljövänligare än den traditionella metoden att rulla på harts förhand. Fördelarna av vakuuminjeceringen är minskad åtgång av harts samt ett starkare  och lättare laminat. Vi är Finlands största största producent av vakuuminjicerade skrov över 40 fot.

Varför använda metoden?

Som kund sparar du på bränslekostnaderna, du får ett ljud- och värmeisolerat skrov. Tack vare ljudisoleringen får du bättre körkomfort och genom värmeisoleringen en högre och bättre boendekomfort.

Vi har tillverkat skrov, däck och andra detaljer med vakuum sedan början av 1980-talet, men från och med år 2005 använder vi den till största delen i vår produktion. Vi har erfarenhet av tillverkningen av ca 130 skrov över 40 fot med denna metod.

Våra nuvarande kunder är bland annat Botnia Marin, FinnMarin, Sargo och övriga finska motorbåtstillverkare.

 

 

Båttillverkning

The Scandi Saiboat Concept är vårt egna koncept där vi tillverkar segelbåtar i storleksklassen 42-65 fot.

Du kan även specialbeställa din egen segelbåt eller motorbåt från oss.