Lång tradition

Scandi Yachts är ett båtvarv i Nykarleby, på Finlands västkust, i ett område som är världskänt för sina båtbyggartraditioner. Skickligt hantverk och välutvecklad infrastruktur kombineras med företagaranda i regionen. I Österbotten har båtbyggare levt och verkat i flera generationer vilket återspeglas i den passion våra båtbyggare har för sitt hantverk. Den finska båtindustrin är känd för dess välgjorda och högkvalitativa båtar. Vi kan erbjuda personlig kundservice under alla skeden av båtbyggandet.

Nils Luoma mfl grundade företaget i slutet av 1979  för att möta efterfrågan på specialdesignade One-off cruising segelbåtar. Luoma är en veteran inom båtbyggnadsbranschen och har med sin gedigna kunskap, stora erfarenhet av båtliv och höga krav på kvalitet lagt grunden för ett företag som man fortsättningsvis kan lita på. Båtvarvet ägs idag av Östen Karlsson med familj. I samband med ägarbytet 2008 ändrades namnet till Scandi Yachts.

Vår specialitet

Tack vare racingkonceptet har Scandi Yachts varit främst i Skandinavien när det kommer till användning av High Tech material och byggnadsmetoder. Vi har byggt flera kända båtar, såsom Big Foot (Sverige), Fram VIII för dåvarande Kronprins Harald av Norge, Rauma-Repola (Finland) och Deerfoot racingbåtar (USA). De flesta båtar har privata kunder köpt.

För tillfället domineras vår verksamhet av Business-to-Business produktion. Vi utför underleveransarbeten åt inhemska båtvarv och anses vara Finlands största producent av vakuuminjicerade motorbåtsskrov i storleksklassen 37-46 fot. I dagsläget har vi tillverkat drygt 280 skrov med metoden och vi kommer inte att återgå till gamla lamineringsmetoder.

Vi tillverkar även formar åt andra företag inom båt- och transportbranschen. Våra formar är gjorda med stor yrkesskicklighet. Vår specialitet är att vi gör den blanka ytan i pluggen och inte i formen vilket ger en längre livslängd på formarna och gör att slutproduktens ytfinish är av mycket hög kvalitet.

Vi utför även grundrenovering, målning och försäkringsreparationer.

Vi kan förverkliga din drömbåt

Vill du ha en skräddarsydd, specialdesignad och personlig båt?

Tveka inte utan kontakta oss så kan vi tillsammans planera vidare för att förverkliga just din båtdröm! Vår långa erfarenhet av one-off båtbyggen har gett oss stor beredskap och förmåga att kunna lyssna på kunderna. I samråd med kunden kan man då anpassa och förverkliga önskemål och behov utan att ge avkall på säkerhet och andra krav. Vi är flexibla i valet av material, inredningslösningar och utrustning.

The Scandi Concept

The Scandi Concept är en segelbåtsmodell med däckssalong. Det som är speciellt med en däckssalong är att man har en 360° synbarhet även från styrhytten vilket ger en mycket stor fördel i seglingssammanhang. Att dessutom ha en båt med alla bekvämligheter gör att man kan bo i den i långa perioder.

Scandi 42 är nu klar och lanseras för allmänheten på Uiva flytande mässan i Helsingfors 13-16.8.2020.