Scandi Yachts

Special designed boats since 1979

Lång tradition

Scandi Yachts är ett båtvarv i Nykarleby, på Finlands västkust, i ett område som är välkänt för sina båtbyggartraditioner. Skickligt hantverk och välutvecklad infrastruktur kombineras med företagarandan i regionen. Nils Luoma m. fl. grundade företaget i slutet av 1979 för att möta efterfrågan på specialdesignade one-off segelbåtar. Luoma är en veteran inom båtbyggnadsbranschen och har med sin gedigna kunskap, långa erfarenhet av båtliv och höga krav på kvalitet lagt grunden för ett företag som man fortsättningsvis kan lita på. Båtvarvet ägs idag av Östen Karlsson och hans familj. Karlsson började jobba med Luoma 1987.

THE SCANDI CONCEPT

The Scandi Concept är en segelbåtsmodell med däckssalong. Det som är speciellt med en däckssalong är att man har en 360° synbarhet även från styrhytten vilket ger en mycket stor fördel i seglingssammanhang. Att dessutom ha en båt med alla bekvämligheter gör att man kan bo i den i långa perioder.

Scandi 42

Planerad för att vara funktionell och kunna seglas av en liten besättning. Båt arkitekt: Ulf Rögeberg

Scandi 52

Första modellen av The Scandi Concept var Scandi 52

Funktion, nytänkande och god kvalitet i kombination med modern design

VÅR SPECIALITET

Vakuuminjicering

Vi använder moderna och innovativa produktionsmetoder.

Vi är Finlands största producent av vakuuminjicerade skrov i 37-46 fots klasserna. Vi tillverkar också formar till andra finländska motor- och segelbåtsvarv med krav på funktionella lösningar och hög kvalitet. Vår yrkesskicklighet och produktionsmetoder ger hög ytfinish på slutprodukten.

Vacuuminjicering är en tillverkningsmetod som vi på Scandi Yachts har använt oss av sedan början av 2000-talet. Den används i all produktion av skrov, däck och andra glasfiberdetaljer.

Varför vakuuminjicering?

0
% starkare skrov
0
% lättare skrov

VI KAN FÖRVERKLIGA DIN DRÖM

Tveka inte att kontakta oss så kan vi tillsammans planera vidare för att förverkliga just din båtdröm! I samråd med kunden kan man då anpassa och förverkliga önskemål och behov utan att ge avkall på säkerhet och andra krav. Vi är flexibla i valet av material, inredningslösningar och utrustning.